Obisk mesta svetlobe - makedonski "Bled"

Današnji dan se je začel z odhodom proti Ohridu. Do Ohrida smo se z avtobusom peljali približno 3 ure. Vmes nas je pot vodila tudi čez mesto Tetovo. Kot zanimivost nam je vodič (ki je bil pol Slovenec, zato smo se z njim lahko pogovarjali kar v slovenščini) povedal, da v Tetovem biva 36% Makedoncev ostali pa so Albanci. Nekoč je bila v mestu zelo razvita industrija tekstila in tobaka, po vojni pa je bilo vse uničeno. Zdaj je Tetovo tudi pomembno univerzitetno mesto.

V Tetovem smo obiskali mošejo, ki slavi po tem, da je za razliko od drugih mošej poslikana odzunaj in odznotraj in to kar z naravnimi barvami. Mošeja je bila zgrajena konec 15.stol., nastala pa naj bi po legendi. 
Pot nas je nato peljala do mesta svetlobe - Ohrida.
Najprej smo se sprehodili čez mesto, ogledali smo si Samuelov grad s panoramskim razgledom na jezero in glavni trg, ter bazar. 
Ohridsko jezero je tektonskega nastanka in je največje in najglobje  jezero v Evropi, z najglobjo točko 289 m. Jezero obdaja 87,5 km dolga obala, ki obsega tudi v Albanijo. Mesto je turistično zelo priljubljeno. Ljudje se poleti radi ohladijo v jezeru, ki ima čez sezono prijetnih 24-26°C. Ohridsko jezero pa je zelo poznano tudi po biserih.

P.S. Prijazni vodič nam je pokazal majhno trgovinico, kjer lahko kupite originalne Ohridske bisere, ki so pridobljeni na prav poseben in tradicionalen način. Če bi tudi vi radi izvedeli, kje se jih da kupiti se oglasite pri nas in vam damo namig









:).

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Obisk Gimnazije Zef Lush Marku

Certifikati in ciprese prijateljstva